Парк "Македония"
Парк "Македония" / Снимка: Община Благоевград
Залите в най-новия парк - "Македония", в Благоевград ще могат да се отдават под наем. Това предложение на кмета Атанас Камбитов ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Според кметската администрация интересът към помещенията е голям и идеята идва вследствие на многобройни запитвания за ползване на сградите. Това е изключителна възможност за всеки желаещ да организира и проведе културно, музикално или събитие от личен характер, спортно мероприятие на едно изключително място, в каквото се превърна парк „Македония“.

Зала „Орфей“  е с площ от 1107 кв.метра, което я прави подходяща за събития, обединяващи голяма аудитория от хора. Втората зала е предназначена за спортни събития и над 1000 кв.метра също. Определени са и съответни суми за наемане на залите според нуждите на наемателите. В случай на подадено заявление за ползване на зала „Орфей“ от училища, културни и социални институции на територията на община Благоевград, тя ще отдава безвъзмездно.

Спортната зала ще се предоставя на физически и юридически лица, както и спортни клубове със седалище извън територията на община Благоевград заплащат наемна цена. Юридически лица с нестопанска цел, регистрирани на територията на община Благоевград, членуващи във спортни федерации и участващи в държавни първенства, ще ползват общинския имот безвъзмездно.