От ЧЕЗ се срещат с кметове в региона
От ЧЕЗ се срещат с кметове в региона / Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

Благоевградският областен управител Муса Палев и заместниците му Костадин Дурчов и Димитър Капитанов бяха домакини на среща с изпълнителния директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ Стефан Апостолов и служители на дружеството. Те се запознаха със структурните промени в работата на електроразпределителното дружество и подготовката за предстоящия зимен сезон.

Дискутирани бяха въпроси, свързани с подобряване на качеството на доставките на електроенергия, комуникацията с местните власти, електрозахранването.

На запитването на областния управител Палев за готовността за зимата бяха дадени уверения, че е създадена необходимата организация с 24 часови дежурства, аварийни екипи, материали и високопроходима техника.

От ЧЕЗ обаче ще разчитат на съдействие от местните власти с посредничеството на областната управа за помощ в екстремни ситуации. От своя страна енергетиците се ангажираха с обещание да откликнат незабавно на всички проблеми, които кметовете на общините в Благоевградска област ще поставят за решаване чрез областния управител.

Договорено беше ръководителите на различните процеси да участват в работните срещи на екипа на областния управител, които ще се проведат до края на ноември с кметовете на общини. На тях ще бъдат обсъдени проблеми с изкупуването на трафопостове, изнасянето на електромерите извън домовете, качеството на електроенергията, възможностите за присъединяване към електропреносната мрежа, начините за информиране на клиентите, на които предстои прекъсване на електричеството.