/ ThinkStock/Getty Images
Оставиха в ареста обвиняемите за разпространение и контрабанда на хероин за Гърция, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по случая е започнало след постъпила оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на наркотици от България за Гърция.

В хода на работата по нейното систематизиране и анализиране е била установена цялостната схема на извършването на престъпната дейност.

На 4 октомври е проведена специализирана полицейска операция. Около 04:30 часа на ГКПП "Кулата" е извършена проверка на пътуващ за Гърция тежкотоварен автомобил.

Иззеха половин килограм хероин в тайник на ТИР на ГКПП „Кулата”

В специално пригоден тайник в камиона, в черна найлонова торба, е открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо. Съдържанието му е тествано с полеви наркотест, реагирал положително на хероин. Общото му тегло е 549 грама.

В качеството на обвиняем за опит за пренасяне през държавната граница на високорисково наркотично вещество е привлечен водачът на превозното средство - 35-годишен мъж.

Установено е, че предметът на контрабандата е бил предаден по-рано в с. Самуилово, община Петрич, от 48-годишен мъж. Той също е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно разпространение на хероин.