Оправдаха кмета на Харманли за оклеветяване на бивш депутат
Оправдаха кмета на Харманли за оклеветяване на бивш депутат / Снимка: Дарик - Благоевград

Кметът на Харманли Михаил Лисков бе оправдан от магистратите в Благоевград по наказателно дело за клевета и обида. Тричленният съдебен състав, председателстван от Росица Бункова отмени присъда срещу градоначалника, постановена преди година от съда в Разлог.

През 2006 започна наказателното производство срещу Лисков, образувано по жалба на бившия депутат и експредседател на Комисията по досиетата Евгени Димитров.

Евгени Димитров, който е лидер на ПП "Евролевица", се почувствал оклеветен и опозорен от кмета Михаил Лисков, който разпростнил публично, че е заплашвал служителите от РИОКОЗ в Разлог Диана Карамишева и Ангелина Бастунова, за да не извършват действия по служба.

По този повод магистратите на първа инстанция наказаха кмета с глоба от 500 лева и обезщетение в размер на 3000 лева, а Лисков оспори присъдата пред Окръжен съд - Благоевград.

Съдебният спор между Евгени Димитров и Михаил Лисков е за неизяснена собственост  на бивш пионерски лагер в местност край курортния град Добринище.

Евгени Димитров, чрез фирмата си, придобил право на концесия на лагера за срок от 35 години. Кметът Лисков, като представител на изпълнителната власт, атакува правото на стопанисване на обекта, който е собственост на Община Харманли.

По спорния казус се води дело и във Върховния касационен съд, но все още няма произнасяне по процеса, заведен от ексдепутата Евгени Димитров.