Банско
Банско / Снимка: Община Банско
Общински съвет-Банско одобри отпускането на 4400 лева от бюджета на община Банско. С парите ще се дофинансира Основно училище „Св. Климент Охридски” в град Добринище. Финансовите средства ще бъдат предоставени на ръководството на учебното заведение за плащане на извършен ремонт на отоплителната инсталация.

Това е поредната подкрепа от страна на общината към образователна институция на нейна територия. На предишната си сесия съветниците гласуваха отпускането на 1200 лева, за да може талантливи ученици от Банско да участват в големия международен турнир „Математика без граници” в Несебър, който се провежда в момента – от 30 юни до 2 юли. Децата са от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” и мерят сили в международния математически турнир с над 130 математици от няколко държави.

Местният парламент гласува и сумата от 500 лева за дофинансиране на Средно училище „Неофит Рилски” в Банско. Парите ще се изразходват за изграждане на система за видеонаблюдение при провеждане на изпитите от националното външно оценяване в VІІ клас.