Нуредин Кафелов: Ще съдя областния управител за клевета
Нуредин Кафелов: Ще съдя областния управител за клевета / netinfo
Ще съдя областния управител Владимир Димитров за клевета в случай, че не получа официално извинение за изказванията му пред медиите, че съм заплашвал с уволнение директорът на ОДЗ в Якоруда, за да разчиствам политически сметки с опоненти. Това заяви за Дарик кметът на община Якоруда Нуредин Кафелов.

Разполагам с всички необходими документи, които напълно ще опровергаят твърденията му, допълни Кафелов.

По думите му няма нищо нередно в решението на местния парламент да се закрие една от детските групи в Юруково, тъй като издръжката по държавни стандарти се отнася за 240 деца в община Якоруда, които фигурират в регистъра на Министерството на образованието и финансовото министерство, а в момента се обслужват 312. Това мъртви или живи души са, попита риторично Нуредин Кафелов. Не аз приемам законите, а парламентът, каза още той.

Много далеч е стигнал областният управител и по отношение на интерпретациите за намерения от моя страна да уволня сегашния директор на ОДЗ - Якоруда - Вяра Парцова. Не се касае за уволнения, а за провеждане на конкурс за директор, тъй като Вяра Парцова в момента е временно изпълняваща длъжността.

Обявите за конкурса са публикувани, както е по закон - в един национален и един местен ежедневник.

Предишният път, когато проведохме конкурс, се яви само един кандидат - настоящият директор, който не отговаряше на условията, уточни Кафелов. Срокът за подаване на документи за повторно насрочения конкурс е 10 ноември тази година, каза още кметът на Якоруда.

Цялото интервю с кмета на Якоруда Нуредин Кафелов чуйте в прикачения файл.