Нови принудителни трансфери в Пирин
Нови принудителни трансфери в Пирин / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Последните няколко дни бяха доста изтощителни за Спортно-техническия щаб на ПФК Пирин, след като през тази седмица отборът първо се лиши от няколко основни футболисти поради контузии и загуби с 0:3 от Вихрен Сандански, коментират от пресслужбата на клуба. В същото време административният офис се зае с нелеката задача да отговори на всички изисквания на БФС за картотекиране на нови и стари играчи, като дори в момента върви официалното вписване на съставите на отборите, които ще се състезават в официалните първенства в България.

В сряда орлетата гостуваха на градския стадион в Сандански, където местният Вихрен се наложи с 3:0 в един мач, който реално ще струва много повече от колкото загуба на самочувствие за пиринци, след като срещата се превърна в доста груб двубой, изкарал извън строя доста от основните футболисти на зелените.

Вратарят на Пирин Веселин Ганев ще бъде извън строя дълго време, като най-вероятно ще пропусне целия първи полусезон. Ради Митревски получи също контузия в коляното, която го вади извън строя, Ризов е с остри болки в гърба и ще бъде третиран със специални препарати, Кондев има болки в коляното, Молдованов е с оплаквания от мазоли, а и капитанът Георгиев се оплаква от контузия, която получи на контролата с Локомотив ПД.

Преди седмица за неопределено време извън строя остана и Иван Михов. Всички тези факти бяха взети под внимание от спортното ръководство и нищо чудно да се прибегне до нови трансфери в Пирин в близките дни.

Днес сутринта пък директорите на клуба Кацимерски и Стойков, както и директора на школата Кърцелски са в София, където имат час за картотекиране на А отбора, Юношите старша и Елитна група.

Утре от 18:00 на базата в Рилци ще се проведе официалното представяне на пиринци за новия сезон, като съперник ще бъде отборът на Ком-Миньор Берковица.