Нов общински съветник в Банско
Нов общински съветник в Банско / Снимка: Вероника Атанасова
Иван Тонин от листата Политическа партия „ ГЕРБ” е новият общински съветник в Общински съвет- Банско. Той зае мястото на Асен Кирицов, който на 18 април бе назначен за заместник-кмет на Общината.

На днешното редовно заседание на местния парламент Тонин положи клетва пред председателя на общинския съвет Владимир Колчагов, кметът на общината Георги Икономов и местните парламентаристи. Той бе избран и за член на Комисията  по  младежки дейности и спорт и на Комисията за установяване конфликта на  интереси.  Съветниците дадоха съгласието си и за промяна на състава  в други постоянни комисии. На мястото на Асен Кирицов, който до сега бе  заместник председател на Комисията по бюджет и финанси  застава  Малин Бистрин. Промяна се наложи и в Постоянната комисия по ТСУ . На нея начело застава общинският съветник Костадин Загорчин.

Съветниците  приеха и годишния План за развитие на социалните  услуги в Община Банско за 2018 година. Също така парламентаристите приеха предложението на кмета Георги Икономов за дофинансиране на Професионалната гимназия по електроника и енергетика във връзка с честването на 50- годишнината от основаването ѝ. Освен това те дадоха и съгласието си за отпускане на безлихвен кредит в размер на 20 000 лева на Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм. С единодушно съгласие бяха отпуснати и средства за извършване на предварителни дейности във връзка с консервация- реставрация, социализация и експониране на археологически обект „ Момина кула”.

Беше дадено и съгласие за отпускане на сумата от 15 000 лева , относно финансовото  подпомагане на местния Клуб по туризъм "Бъндерица”.