Най-рано другата седмица ще изписват пострадалите край Градево
Най-рано другата седмица ще изписват пострадалите край Градево / netinfo
Непроменено остава състоянието на пострадалите при катастрофата край село Градево, община Симитли. Това съобщават от неврохирургичното отделение на благоевградската болница, където са настанени четиримата най-тежко пострадали от инцидента.

Двама от тях, които са с черепно-мизъчни травми, кръвоизливи и множество фрактури, продължават да са с опасност за живота.

Тези с по-леки нараняваниея, са настанени в реанимация, но поради шока от инцидента е забранен достъпа до тях и на голяма част от роднините Състоянието на всички пострадали е стабилизирано до този момент. Очаква се първите изписани да бъдат най-рано идната седмица, съобщават още от болницата в Благоевград.

Шофьорът на камиона, 34-годишният Иван Червенков ще е под полицейска охрана до излизането му от болницата. Целта е да се предотврати повторен опит за самоубийство.

Днес трябва да се изземат и веществените доказателства по колите, участници в катастрофата и да започне техническата експертиза, съобщи за Дарик директорът на Областна дирекция “Полиция” комисар Константин Титянов.

Наблюдаващ случая в момента е прокурор Христо Георгиев от Окръжна прокуратура - Благоевград. От там ще решет дали на по-късен етап ще се извърши и следствен експеримент, с който да се установио дали камиона е бил претоварен, съобщи още комисар Титянов.