Над 500 банскалии и гости се почерпиха за празника на банското мезе и червеното вино
Над 500 банскалии и гости се почерпиха за празника на банското мезе и червеното вино / netinfo

За втора поредна година жители и гости на Банско вкусиха от традиционнния бански суджук. Над 500 любители на банската кухня и хубавото червено вино се събраха около ароматните скари  на площада пред кметството. В навечерието на откриването на Световната купа в зимния ни курорт бяха  представени най-добрите местни деликатеси – кървавица, бански старец и типичните за града сватбарски кюфтета. Дългият суджук и окачените около тях сурови свински бутове бяха атракцията на вечерта.

Над 500 банскалии и гости се почерпиха за празника на банското мезе и червеното вино
netinfo
Според майсторите на вкусните деликатеси тайната на добрата скара се крие в хубавото месо и специалните  подправки -  лук, кимион, копър, черен пипер, сол и банскатa мерудия.

Aвтентичнатa банска музика огласяше цяла вечер курортния град.

Чуй в прикачения звуков файл повече за празника на банското мезе.

 

 

Над 500 банскалии и гости се почерпиха за празника на банското мезе и червеното вино
netinfo