Мотивират служителите в Дирекция Местни данъци и такси с премии
Мотивират служителите в Дирекция Местни данъци и такси с премии / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Общинският съвет в Благоевград прие на второ четене Наредба за условията и реда за набиране, формиране и разпределяне на средствата за допълнително материално стимулиране на служителите в Дирекция “Местни данъци и такси”. За премиите ще отидат 20 % от събраните суми от извършени ревизии благодарение на положените от работещите в дирекцията усилия за събиране на общинските вземания.

Допълнителното стимулиране цели да мотивира служителите в отдел “Местни данъци и такси” за установяване и събиране на укрити или недекларирани задължения, неначислени или невнесени лихви, глоби и санкции, наложени с влезли в сила наказателни постановления.

В наредбата е посочено, че няма да се заплащат допълнителни възнаграждения за доброволно внесени местни данъци и такси. Допълнителното стимулиране ще се разпределя индивидуално за всеки служител по предложение на директора на Дирекция “Местни данъци и такси”, като окончателното определяне на индивидуалните размери на премиите ще се извършва със заповед на кмета Костадин Паскалев. 

Наредбата за условията и реда за набиране, формиране и разпределяне на средствата за допълнително материално стимулиране на служителите в дирекцията е част от предприетите от градоначалника мерки за увеличаване събираемостта на местните данъци и такси.