Млади туристи покориха най-високия връх в Южен Пирин
Млади туристи покориха най-високия връх в Южен Пирин / Снимка: Маргарита Петкова
В първия ден от пролетната си ваканция младите туристи от клуб "Пирински стражи" в  Трето ОУ "Братя Миладинови" - гр. Гоце Делчев проведоха поход до най-високия връх в Южен Пирин - връх Свещник.

Походът беше организиран по повод кандидатстването за прием в клуба на нови членове от ІV клас. Това бе и първото изпитание на четвъртокласниците, които се справиха много добре, а най-ентусиазираните и изпълнителните от тях със сигурност ще бъдат официално приети в клуба.  За първа година клуб „Пирински стражи“ приема нови членове от учениците – начален етап, като по този начин в клуба ще има две групи – едната за ученици от ІІ и ІІІ клас, а другата – ученици ІV-VІІ клас.

По пътя към връх Свещник младите планинари преминаха по многото останал сняг от зимата, а на върха се наслаждаваха на пролетното слънце. Денят бе изпълнен с усмивки и с надежда, че следващият поход ще бъде скоро и това е така, защото още в сряда младите туристи ще осъществят кратък поход  до близка местност и барбекю.

Туристите от „Пирински стражи“ се подготвят поход до Гоцев връх в планината Славянка на 7 май, по повод отбелязване на годишнина от героичната гибел на Гоце Делчев.