Министър Василев нареди секретарят на петричкото кметство да бъде уволнен
Министър Василев нареди секретарят на петричкото кметство да бъде уволнен / netinfo
Министърът на Държавната администрация Николай Василев, разпореди на петричкия градоначалник Вельо Илиев да отстрани от длъжността главен секретар в кметската администрация, Туфчо Сандъкчиев. До полученото днес предписание от ресорното министерство се стигна след жалбите на пет политически партии в Петрич.

Главният секретар в петричката кметска администрация, Туфчо Сандъкчиев, заема поста в нарушение на Закона за държавния служител, тъй като има две фирми. Втори мандат Сандъкчиев е съдружник в Събирателно дружество и е начело на еднолична търговска фирма, коментират съветници в Петрич. Преди време петте партийни организации настояха пред градоначалника Вельо Илиев, да уволни доверения си секретар Туфчо Сандъкчиев, но той само разпореди проверка на фирменото му състояние и не отстрани държавния чиновник от служба.

Министър Николай Василев е категоричен в предписанието си, че кметът Илиев трябва да приложи в действие разпоредбата на член 107 от Закона за държавния служител, въз основа на който Туфчо Сандъкчиев да бъде отстранен от поста главен секретар, заради конфликт на интереси, съобщиха за Дарик.