Миков: Ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на листата в Благоевград
Миков: Ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на листата в Благоевград / Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

БСП се регистрира в ЦИК за изборите на 5 октомври. Председателят на социалистите Михаил Миков заяви, че ще настоява бившият външен министър Кристиан Вигенин да бъде водач на листата на партията в Благоевград.

„Листите още не са наредени. Смятам, че ние първи обявихме водачите си, а другите партии ги държат по чекмеджетата”, заяви Миков.

„В Благоевград ще има водач. На много места няма единни решения, затова има органи, които вземат решенията с мнозинство. Смятам, че Кристиан Вигенин ще бъде добър водач в Благоевград. Напрежение има и в центъра, на много места. Всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежението - с крайно решение. Решението ще се вземе от Националния съвет и аз ще настоявам Вигенин да бъде водач на Благоевград”, каза още лидерът на червените.

„БСП има органи, които вземат решения по съответния ред. В момента има опит за вътрешнопартийни борби, които се отразяват зле на крайния резултат. Но смятам, че има разбиране да го преодолеем. БСП е национална партия и националните органи имат своите отговорности. Всеки по места, който смята, че има своята малка правда - на общината, на регион, трябва да си спомни за какво е в БСП. Няколко пъти и на Национални съвети призовавам, че не бива вътрешнопартийното състезание да се превръща в другарска битка за разпределяне на места. Не това е смисълът да членуваш в БСП”, обясни Михаил Миков.