Костадин Паскалев все още не казва дали ще е кандидат-кмет на Благоевград
Костадин Паскалев все още не казва дали ще е кандидат-кмет на Благоевград / Снимка: Дарик
Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев не каза дали ще се кандидатира за кмет на местните избори догодина с аргумента : "Има време".
Снощи той и заместник-председателя на левицата - Кирил Добрев, гостуваха в областния център за среща със симпатизанти, на която представиха "Визия за България".

"Нека се притесняват от този въпрос всички. Смятам, че има от какво да се притесняват, предвид видимите резултати в управлението. Аз чакам да мога спокойно да си вляза у дома на улица "Марица", допълни той.

Костадин Паскалев разкритикува управлението на Благоевград. Според него в града се закриват културни институции и имало недостиг на места в детските ясли и градини. Освен това по проблемите на инфраструктурата не се работи системно и големите обещания не се изпълняват.

Кирил Добрев пък коментира протеста на кметовете на малик населени места, които искат финансова независимост от големите общини. 

"Сбъркана е изцяло философията и начина на разпределяне на средствата. Говорим за финансови излишъци, които са изключително и само по документи и се разпределят непрозрачно. Близо 100 са общините, които не са получили нито един лев, а останалите са богопомазани“, коментира Добрев.

По думите му единственото, което се прави с тези средства е да се купува политическо влияние. „Голяма част от общините на ДПС, да не кажа всички, получават един добър ресурс и ДПС в удобни за управлението моменти, помага на това правителство, да мине този или онзи закон. Да не кажа, че минаха на друго ниво, благодарение на нашето отсъствие от парламента, ДПС се договарят кои закони могат да влизат и кои не. Реално това управление до края на своя мандат ще бъде зависимо от ДПС“, допълни той.

По повод случая с убитата журналистка в Русе, Добрев призна, че още от началото е вярвал, че това е един криминален случай и според него полицията и прокуратурата са си свършили работата.

„Що се отнася до общественото напрежение, това правителство буквално „седи върху буре с барут“. „Всяка една несправедливост избухва в обществено напрежение и това се дължи на факта, че хората не вярват на институциите и на правителството“, каза още Добрев.