Автомобилът е паднал в дълбоко дере
Автомобилът е паднал в дълбоко дере / Снимка: БГНЕС
Петима мъже са ранени при тежка катастрофа в Пирин планина. Пострадалите са настанени за лечение в болницата в Благоевград, трима от тях са в критично състояние.

Инцидентът е станал след в събота към 22.30 часа на пътя от хижа „Загаза” към град Кресна. По това време компанията се прибирала към града с лек автомобил „Фолксваген Голф“. Един километър след хижата шофьорът загубил контрол над управлението, автомобилът излетял от пътя и паднал в дълбоко дере.

Огнеборци са слезли в пропастта и са срязали ламарините, за да извадят тримата тежко ранени мъже. Другите двама успели сами да излязат и да се върнат в хижата, където съобщили за тежкия инцидент. Шофьорът е в най-тежко състояние”, каза директорът на РД ПБЗН в Пиринско комисар Георги Пармаков.

Кметът на община Кресна – Николай Георгиев заяви, че четирима от пострадалите са от града, а един от тях е от Благоевград. Всички са на възраст от 26 до 31 години.
Хижата се намира на 25 километра от Кресна. В нея е имало много посетители, които също се включили в спасителната акция по изваждането на мъжете от смазаната кола.