Кметът Апостолов награди първенците от Държавния шампионат по слаломен каяк
Кметът Апостолов награди първенците от Държавния шампионат по слаломен каяк / снимка: Община Симитли

25 майстори каякари от цялата страна мериха сили днес във водите на река Струма. Симитлийският X-Club бе домакин на Държавния индивидуален шампионат по слаломен каяк в бързи води. Състезанието се проведе под партонажа на кмета на община Симитли  Апостол Апостолов, шампионатът е част от мероприятията, вписани в празничната програма на общината по повод 100 години от освобождението на Симитли и Пирински регион.

15 мъже и 5 дами, майстори на управлението на малките лодки в бързи води, се пуснаха по бързеите на Струма. По правилата на Българска Федерация Кану Каяк, в ранен следобед индивидуалните резултати на всеки определи и крайното класиране. Златният медал при жените взе Петя Джаганска, с бързина във водата среброто си заслужи Йоана Милева, на трето място в класирането се нареди Полина Томанова. Светослав Симов показа най-добри резултати при мъжете, сребърният медал остана за Явор Петров, бронзът – за Васил Флоров. Най-бърз в бързи води при мъжете бе французинът Його Лелизия. Той обаче остана извън класирането, тъй като състезанието е Държавен шампионат. За каякара Лелизия бе осигурена специална награда за участието си и най-добрите резултати.

Най-добрите шампионата по слаломен каяк в бързи води получиха медалите на Федерацията и специални екипировки.

Първите в класирането мъже и жени вдигнаха и купата на кмета.

С Държавния индивидуален шампионат по слаломен каяк в бързи води X-Club Симитли официално закри сезона. При наличието на достатъчно слънчеви лъчи, подходящи условия в реката и наличието на мераклии да се спускат по Струма, X-Club остава отворен за любителите на екстремните спортове, казва стопанина Станимир Станимиров- Чачи.