Йордан Динов застрелян с 6 куршума
Йордан Динов застрелян с 6 куршума / снимка: Sofia Photo Agency

40- годишният Йордан Динов, който беше убит тази сутрин в центъра на София, е бил покосен с 6 куршума в главата и е издъхнал в линейката, която го е водила към болницата. Разстреляният е син на известния гинеколог от Благоевград д-р Петър Динов. От МВР обясниха, че убитият се е занимавал с нелегален хазарт, а през 2004 година е първата му регистрация  в полицията.

Убийството е извършено малко преди 10 часа сутринта на кръстовището на улиците Будапеща и Кирил и Методий в центъра на София.

Говорителят на СДВР Нели Иванова каза, че у него е намерена голяма сума пари - около 5000 евро и 32 000 лева. Намерени са още два таблета и айфон. „На този етап няма задържан по случая. Свидетели се издирват, като тепърва ще бъдат установявани и разпитвани", обясни Иванова.

Живеещите наблизо разказаха няколко различни версии. Според едната от тях Динoв се разхождал с още един човек, който го застрелял и след това избягал. Полицията закопча мъж на средна възраст малко след като дойде на местопрестъплението. Оказа се обаче, че той е задържан за буйстване и нарушаване на реда, а не за самото убийство.