Изправят на съд шофьор, блъснал жена на пътя край Симитли
Изправят на съд шофьор, блъснал жена на пътя край Симитли / Снимка: Дарик, архив
Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В. Хаджиев. На 24 януари 2015 година сутринта към 6 часа 51-годишният служител на „Еконт Експрес ГД“ ООД поел на път със със служебния товарен автомобил марка „Форд“ от Разлог за Благоевград.

Край Симитли той шофирал със скорост на движение 49,2 км/ч, при слаб валеж и мокра пътна настилка.

Около 6:30 часа Хаджиев навлязъл в еднопосочната лента на пътния възел в посока към Благоевград, като управлявал автомобила с включени светлини и несъобразена скорост. По същото време на десния тротоар, в района на хотел „Найс“, се намирала жена, която предприела пресичане на пешеходната пътека.

При приближаването на „зебрата“, шофьорът на товарния автомобил не намалил скоростта и не спрял, въпреки че видял пресичащата жена. В резултат на това последвал удар на пешеходеца с предната броня на автомобила. Тялото на жената било изхвърлено напред пред МПС, след което Хаджиев спрял. Той отишъл до лежащата на пътното плато пострадала и останал до нея и на място до пристигането на екипите на ЦСМП и органите на МВР.

Назначената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза установила, че на пострадалата от ПТП била причинена следна телесна повреда, изразяваща се в контузия на мозъка, кръвоизлив и хематом в теменнотилната част на главата, разкъсване на корена на червата и хемоперитонеум. Травматичните увреждания причинили на жената разстройство на здравето, временно опасно за живота и трайно затруднение на движението за около три месеца.

Предстои насрочване на делото от Благоевградския районен съд.