Сандански
Сандански / Източник: Sandanski.org
Цитати на велики личности ще бъдат изписани на моста в парка "Свети Врач" в Сандански. Идеята е на Сдружение "С идея за бъдещето - спорт, образование, култура-Сандански".

"Имаме подкрепата на община Сандански. Целта на нашето сдружение е да насърчаваме младите хора към гражданска активност", коментира председателят на организацията Ивелин Терзийски.
Цитатите ще бъдат подбрани от гражданите на Сандански чрез онлайн гласуване. Анкетата ще продължи един месец. През това време всеки може да даде предложение за любим цитат на велика личност. С реализирането на идеята ще бъде подобрена градската среда, а младежите, които ще се включат в проекта, ще бъдат пряко ангажирани с това. 

"Идеята да изрисуваме моста е на Радостина Божикова, ученичка от X клас в ЗПГ "Климент Тимирязев", която е наша доброволка. Изготвихме проектното предложение и, честно казано, не вярвахме, че ще бъде одобрено и че ще получим финансиране. Но явно идеята ни е била добре оценена, тъй като се преборихме с проекти от цялата страна", допълни Терзийски.

Предвижда се през юни мостът на парка в курортния град да бъде изрисуван с 600 мисли на велики личности и да се превърне в една от атракциите на града.