/ Община Разлог
На извънредно заседание Общинският съвет в Разлог даде съгласие за откриване на процедура за провеждане на конкурс за длъжността Управител на  „МБАЛ-Разлог“ ЕООД.

Кметът на Разлог провери температурата в училищата, топло е (СНИМКИ)

Определени бяха и членовете от община Разлог, които ще влязат в състава на комисията по избор на нов управител. Тя ще бъде председателствана от заместник-кмета по социалните дейности  Венцислав Гърменов, а в състава й влизат още главният юрисконсулт Елена Пандева, определена за секретар и началникът на отдел „Общинска собственост“ Костадин Пандев- член на комисията.

В нея ще влязат още представител на РЗИ, като се очаква  ведомството да внесе своето предложение. Според законовите разпоредби в комисията трябва да има и медик. Трима са лекарите в ОбС- Разлог, но за да се избегнат съмнения за конфликт на интереси местният парламент реши да бъде външно лице.

Общинският съветник Кирил Калоянов предложи за член на комисията  Управителят на МБАЛ- Гоце Делчев  д- р Мария Радойкова, а номинацията й бе подкрепена с пълно мнозинство от местния парламент. Избран бе и резервен член -управителят на МБАЛ - „Св. Мина“ - Благоевград  д-р Георги Георгиев. Предложението дойде от общинският съветник Иван Димитров,

Местните парламентаристи гласуваха и възнаграждение в размер на 100 леваза  всеки един от членовете на комисията.  На сесията присъства и настоящият управител на МБАЛ- Разлог д-р Божидар Велев, който е на чело на болницата 20 години.

Договорът му за управление изтича на 21 януари. По решение на общинският съвет след изтичането му д-р Велев ще остане на чело на лечебното заведение като временно изпълняващ длъжността. След края на заседанието той сподели, че най-важният проблем, с който не е могъл да се справи и който ще стои за решаване и пред бъдещия управител е привличането на млади кадри. Изрази надежда, че съвместно с Община Разлог това ще бъде постигнато.