Илко Стоянов: Толерират само едрия бизнес
Илко Стоянов: Толерират само едрия бизнес / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
адвокат Илко Стоянов
53947
адвокат Илко Стоянов
  • адвокат Илко Стоянов

Благоевградските парламентаристи застанаха твърдо зад решението на кмета Атанас Камбитов за отдаване на общински терени за изграждане на 28 павилиона за продажба предимно на цигари, захарни изделия и вестници в централната градска част в полза на цигарения гигант "Булгартабак".

С приватизираното наскоро дружество ще бъде сключен договор за експлоатация на лавките за срок от 10 години. Съгласно одобреното от съветниците решение, в общинската хазна ще постъпят 300 000 лева.

"Прие се едно незаконосъобразно решение. Извън закона е търговско дружество да придобива общински имоти за търговски цели, без търг или конкурс. Освен, че е неправомерна, тази сделка не е и целесъобразна. За пореден път в Благоевград се толерира едрия бизнес, за сметка на дребните търговци, които едва изхранват семействата си", коментира в интервю за Дарик общинският съветник адвокат Илко Стоянов.

"Решението на ОбС може да бъде преразгледано от областния управител Костадин Хаджигаев. Допускам, че то ще бъде атакувано от самите търговци, чийто бизнес ще бъде накърнен, а също и от граждански сдружения на територията на Благоевград и общината", прогнозира юристът Илко Стоянов.

Интервю с адвокат Илко Стоянов чуйте в звуковия файл