Гранични полицаи задържаха узбекистанка на ГКПП – Кулата
Гранични полицаи задържаха узбекистанка на ГКПП – Кулата / netinfo
25-годишна узбекистанка бе задържана при опит на ГКПП – Кулата да премине в Гърция, укрита в автомобил. това съобщават от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Вчера около полунощ на пункта за излизане от страната пристигнал лек автомобил “Хюндай” с гръцки регистрационен номер. Той бил управляван от 41-годишен мъж от Велико Търново.

С него пътували мъж и жена. На граничните полицаи направило впечатление, че в колата има струпан много багаж. Зад седалката на водача те открили жена, увита в одеало. Установено е, че това е узбекистанската гражданка. Тя има регистрирано влизане в страната на 12 януари през ГКПП – Аерогара София с еднократна българска виза.

При първоначалния разпит шофьорът заявил, че работи в Гърция заедно със съпруга на узбекистанката, на когото обещал да съдейства за нелегалното прекарване на жена му в южната ни съседка. Той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. По случая е образувано бързо производство.

На заловената 25-годишна жена ще бъде наложена административна мярка експулсиране от страната и забрана да влиза в България за срок от 5 години.