Спах както когато са се раждали моите деца – като го видяхме, сме щастливи, как да се чувства един човек: насред гора – дете! Това каза горският стражар Муртаза Клечов, който откри вчера изчезналия предния ден Мехмед от Якоруда. Според близките на детето то е станало жертва на отвличане, но не е установен автомобил, който да го закара до гората на с. Бунцево.

„Гледам детето лежи край пътя, беше бодро, дори му дадох бонбонка, взех да му давам по малко, качих го в Лада Нива и го отведох в село Бунцево, където бяха полицаите“, разказа Муртаза Клечов пред NOVA.

Полицията откри следа от изчезналото дете в Якоруда (ВИДЕО)

„Детето нищо не говореше, само ме гледаше, казах му „дай да ти направя една снимка за мама“, и то дори се изплези. Заспа в колата преди да го предам на полицията“, продължи горският стражар.

„Беше гора, реката е на 20-30 метра, но там е стръмно много при тази река. Движило се е босичко по черния път, следичките му се виждаха. Възможно е да стигне дотам само, те си живеят в гора – органите да разследват, да си преценят“, каза още Муртаза Клечов.

Мехмед пренощува в Разлог, днес ще бъде върнат на родителите му в Якоруда.