Горя жилищев Елешница
Горя жилищев Елешница / Вероника Атанасова
Апартамент на последния етаж на жилищна сграда в разложкото село Елешница се подпали малко преди обяд днес. Пламъците са изпепелили цялата покъщнина. Пожарът е погасен от екипи на пожарната в Разлог. До разпространение на огъня в останалите апартаменти не се е стигнало. За щастие няма и пострадали хора.

Горя апартамент в Елешница
Снимка: Вероника Атанасова

Сигналът за пожара е подаден от жена, работеща в търговски обект, намиращ се в близост до блока. По думите на жената, първи пламъците са забелязани от служители в детската градина. Мъже от селото, които били в този момент на улицата, превантивно са евакуирали останалите жители на жилищната сграда.

Горя жилище в Елешница
Снимка: Вероника Атанасова

Стефан и Люба Минкови и синът им, които живеят в апартамента, не са били в жилището при избухването на пожара. За огнения ад те били уведомени по телефона.

Семейството сподели, че днес са напуснали жилището рано и не са палили печката, с която се отопляват, затова нямат никаква представа каква е причината за пожара. Те споделиха още, че нямат финансови средства за възстановяване на щетите. По думите им, сега ще трябва  живеят при майката на Стефан, въпреки, че те са многолюдно семейство.

Причините за инцидента се изясняват.