/ Снимка: Дарик, архив
Гоце Делчев продължава да е един от градовете с най-скъпи горива за автомобилите. Няколко епизодични протеста не промениха ситуацията в региона. Недоволството си местните собственици на автомобили изразяват в социалните мрежи. Идеите за нов протест не се приемат с особен ентусиазъм, въпреки че монополизмът на доставчиците на гориво бърка всеки ден в джоба на всеки, решил да зарежда в някоя от бензиностанциите в града и околностите.

Цената е договорена от основните играчи на пазара и се поддържа без голяма разлика, твърдят потребителите. Градът е достатъчно отдалечен за да отидеш да заредиш от друг по близък град бензин, газ или дизел, защото ще трябва да извадиш от джоба си много повече от 10 стотинки, каквато е разликата, коментират парадокса неврокопчани.

Друга причина за скъпите горива, а и на много други стоки и услуги е близостта с Гърция. Въпреки кризата и понижените доходи на гърците, стандартът им е по-висок и за тях не е проблем да идват да пазаруват и зареждат бензин през границата, защото им излиза по-евтино.