Очакваме да бъде даден шанс на Банско да продължи да се развива, заяви кметът Георги Икономов
Очакваме да бъде даден шанс на Банско да продължи да се развива, заяви кметът Георги Икономов / Снимка: Община Банско
„Банско е № 1 и ще остане № 1” заяви Цветан Цветанов на официалната церемония за откриването на Сезон 2018/2019  в курорта. Гости на събитието бяха още заместник-министрите на спортното и туристическото министерство - доц. Д-р Стоян Андонов и Любен Кънчев, Мая Христоскова, изпълнителен директор на концесионера „Юлен” АД, както и представители на хотелиерите, отличени през годината за своята успешна работа.

Със звездно шоу откриха зимния сезон в Банско
Снимка: Община Банско


„Все още сме в очакване да бъде даден шанс на Банско да продължи да се развива. И като казвам Банско, имам предвид всички планински курорти в България, които следва да имат правото да изграждат своите екологични въжени линии. Банско наистина е водещият зимен сезон в България и тук е мястото да благодаря на целия туристически бранш за добрата работа, както и на концесионера, който направи възможно нашият град да се нареди сред топ курортите в Европа”, заяви домакинът - кметът Георги Икономов минути преди да обяви официалното откриване на новия зимен сезон.

Със звездно шоу откриха зимния сезон в Банско
Снимка: Община Банско


Веселбата на площад „Никола Вапцаров” премина с кукерско шоу, факелно шествие, изпълнения на автентичните самодейци от града под Тодорка, както и приказно лазерно шоу. Кулминационната точка бе празнична заря, като след това Румънеца и FolkustiX представиха световни хитове, преплетени с български фолклор. С помощта на мистичните български гайди, тъпани и кавал, и рапирането на Румънеца, бяха пресъздадени любими парчета като „No digitti” на Blachstreet & Dr. Dre, “Jumparound” на House of Pain и много други.
 

Със звездно шоу откриха зимния сезон в Банско
Снимка: Община Банско


През празничния ден на белите писти в Банско по традиция се проведе масово спускане на ски звездите и децата от ски училище "Юлен".  Бялата веселба продължи с концерт на Гери Никол, DJ Party и любимата игра Ловци на съкровища. А обичаният кулинар Ути Вапцаров стопли жителите и гостите на града със своите месни специалитети и руйно червено вино.