Договориха спешни мерки за облекчаване на трафика през Кулата
Договориха спешни мерки за облекчаване на трафика през Кулата / Снимка: Дарик
Договориха спешни мерки за облекчаване на трафика през Кулата на днешната среща между българските транспортни работници и представители на Агенция "Митници" и Гранична полиция.

„Голяма част от исканията на превозвачите вече са изпълнени. Вече работят постоянно три кантара, направен е и подход към тях, за да не си пречат камионите. Към момента няма никакво струпване на тирове в района. Протестът вече е преустановен. Разговаряхме с шефа на полицията в гръцкия град Серес. Той ни увери, че в периода от 5 до 10 юни ще бъдат отворени двете трасета на тяхна територия, които сега се ремонтират. Необходимо е технологично време да се втърди настилката, за да не се разруши”, каза областният управител на Благоевград – Бисер Михайлов. Направена е и нова организация на паспортния контрол, който ще се извършва по-напред на пункта, за да не се пречи на кантарите.

Петдесетина транспортни работници се събраха да протестират на ГКПП-Кулата и да изразят недоволството си от ежедневните опашки на българо-гръцката граница. „Доволни сме от постигнатото. Но оставаме в стачна готовност”, категорични бяха протестиращите.