Ще ремонтират пазара в Гоце Делчев
Ще ремонтират пазара в Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова
До три месеца може да започне ремонт на пазара в Гоце Делчев, съобщи управителят на фирмата „Общински пазари“ Ангел Баталов пред членовете на постоянната комисия по общинска собственост към ОбС – Гоце Делчев. Темата за обновяване на мястото, в което всеки понеделник и петък се продават плодове, зеленчуци, мед , яйца и други произведени в региона продукти, както и дребни промишлени стоки, се точи повече от пет години.

Последните проучвания сочат, че за да се осигурят средства за ремонта на сергиите и двуетажната сграда, която е част от собствеността на общинската фирма е икономически неизгодно да се търси финансиране от програмата Джесика или от Интегрирания план за развитие на Гоце Делчев, обясни Баталов. 

Изчисленията сочат, че замяната на старите сергии с леки конструкции с винил покрития и ремонтиране на двуетажната сграда, може да стане с 185 хиляди лева собствени средства и до 100 хиляди лева банков кредит, който фирмата може да обслужва. Ако общинските съветници приемат този вариант за обновяване на пазара, проектът може да се подготви и до три месеца ремонтът да започне смята Ангел Баталов.