/ Община Разлог
Преди 105 години камбанен звън оглася Разлог и възвестява така жадуваното Освобождение. Стъпалата в местността Голак още пазят стъпките на Георги Чапкънов, който казва добрата вест на жителите на града. Така Разлог започва да пише своята нова история.

Открит урок по родолюбие изнесоха пред децата на Разлог (СНИМКИ)

Днес празничният ден започна с тържествена света литургия в църквата „Свето Благовещение“, на която присъстваха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, зам.кмета Иван Гюров, зам.-кмета Венцислав Гърменов, секретаря Димитър Крънчев, кметове на населени места, служители от ОбА-Разлог, представители на политически партии, общественици, жители и гости на града. Службата бе водена от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от Неврокопската епархия.
 

Днес Разлог отбелязва своя празник!
Снимка: Община Разлог


Празникът продължи с вдигане на националното знаме от армейците от военното формирование в Благоевград, както и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Кметът инж. Красимир Герчев поднесе искрените си поздрави към своите съграждани.

Той каза, че както хората в миналото са поддържали вярата в бъднините и са се борили за свободата, така и ние трябва да се стремим да вървим напред с гордо вдигнати глави.

Слово към жителите и гостите на град Разлог поднесе и областният управител на област Благоевград - Бисер Михайлов. Интерес за жителите и гостите на града бе и изложбата „Разлог – древен и млад“, която представя града от древността до днес.


Днес Разлог отбелязва своя празник!
Снимка: Община Разлог


От 17:00 часа Община Разлог кани всички на специална среща - „Среща на мегдана“. Повод за поканата е откриването на още един символ на града, който ще затвърди името на Разлог като  „Град  пазител на традициите“.

В центъра на града, на павилиончето „Двете залепени“ ще грейне картина, наречена „Среща“. За откриването й самодейците от Разлог са подготвили танцово - музикален сюжет, който ще разкаже за символиката на това емблематичното за града място.