Директорът на училището в Копривлен иска виновните за инцидента да поемат отговорност
Директорът на училището в Копривлен иска виновните за инцидента да поемат отговорност / снимка: Община Хаджидимово

Днес в 15.00 часа ще бъде погребан 10-годишния Ангел Капсъзов, който загина в неделя от токов удар в двора на училището в село Копривлен, община Хаджидимово. "Всички сме шокирани от случилото се. Очаквам до ден-два да дам писмени показания по случая, тъй като до момента съм го направила само в устна форма. Няма какво да коментирам за момента, защото все още се води следствие и не би трябвало да пречим на съответните органи", каза в интервю за Дарик Лазарина Янева, директор на училището, в което в неделя вечерта стана нелепият инцидент.

Тя бе заяви, че се надява, в най-кратък срок случаят да бъде изяснен и виновните да поемат наказанието. Лазарина Янева добави, че лично тя е подавала сигнал за неизправността на ел. кабела. По думите й, на място е работел екип, който да отстрани аварията. На въпрос на Дарик, дали децата са били запознати със съществуващата опасност, Янева отговори положително и поясни, че играта в училищния двор е била забранена без присъствието на учител. С децата и персонала от учебното заведение работят 3-ма психолози.

По думите на Янева, утре училището ще бъде отворено, но в него няма да се провеждат учебни занятия. Тя прогнозира, че това ще продължи до края на седмицата, като в класните стаи ще се организират разговори със специалисти, които да помогнат на учениците и учителите да се справят със стреса.

Днес в училището се проведе външно оценяване, на което са се явили 10 седмокласници. "Изпитът протече в присъствието на психолог", добави Лазарина Янева.

10-годишният Ангел Капсъзов загина от токов удар в училищния двор в хаджидимовското село Копривлен. Инцидентът стана в неделя вечерта, когато детето се е допряло до метална ограда, по която е имало ток, заради оголен ел. кабел.

При инцидента, децата веднага са потърсили помощ, като на място е пристигнал 64-годишен мъж от селото, който е заварил детето мъртво.

От дошлите на местопроизшествието полицейски служители е установено, че в двора на учебното заведение в близост до спортната площадка има дървен стълб, през който преминават 4 проводника за електрическо захранване на училището, като единият от тях е прекъснат по средата.