Детски спортен празник за Деня на Банско – 5 октомври
Детски спортен празник за Деня на Банско – 5 октомври / Снимка: Община Банско
Със спортен празник, адресиран към децата, започна едноседмичната програма, посветена на 106 годишнината от Освобождението на град Банско.

Детски спортен празник за Деня на Банско  5 октомври
Снимка: Община Банско


Подготвено с много любов и старание от спортните клубове в планинския град, събитието под надслов „Растем здрави и силни” се проведе в Градския парк. По неговите алеи децата, заедно с техните учители, се състезаваха в игрите „велородео” с колела и тротинетки, „Удари перото най-далеч” и още много забавления. С много усмивки и добро настроение, учениците се включиха в игрите. А победени нямаше - само победители, които спечелиха своите дребни лакомства. На спортния празник присъства народния представител Александър Мацурев, който поздрави малките палавници и им пожела да бъдат здрави, силни и усмихнати, както и да почитат и познават историята на своя град и неговите велики личности.

Детски спортен празник за Деня на Банско  5 октомври
Снимка: Община Банско


Детската програма по случай Деня на Банско включва още Детска кинопанорама, където те ще могат да гледат любимите си анимационни герои. А любителите на приключенията на открито ще могат се включат в турнира „Детето риболовец без дрога”, където да премерят сили със своите връстници кой ще има най-голям улов.

Детски спортен празник за Деня на Банско  5 октомври
Снимка: Община Банско


В програмата на събитията е включено също награждаването на победителите в зеления конкурс „Красивите градини на Банско”, както и любопитната авторска изложба на Маргарита Голева - родословни дървета на известните фамилии на Банско.