Ден на отворените врати в Районен съд-Разлог
Ден на отворените врати в Районен съд-Разлог / Снимка: Дарик, архив
Днес в Районен съд- Разлог ще се проведе Ден на отворените врати за граждани и ученици. Инициативата има за цел да насочи вниманието на обществото към съдебната власт, а така също и да повиши правните познания на гражданите.

От 10:00 до 15:00 часа всички посетители ще могат от близо да се запознаят с дейността на съда, да посетят административните служби, съдебните зали, както и да присъстват в съдебно заседание по граждански или наказателен процес.

Освен това председателят на Районен съд- Разлог Димитър Думбанов ще проведе среща с ученици от 11 клас от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев”, на която ще ги запознае с работата на магистратите и отделните служби и най- вече с тяхното професионално ориентиране.

След срещата учениците ще проведат открит урок на тема „Представяне на професиите съдия, прокурор, следовател и запознаване със статута на магистратите”, която е и част от предвидените мероприятия по образователна програма „Съдебна власт- информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.”