Делегация от киригизстан черпи опит от Разлог за отпадъците
Делегация от киригизстан черпи опит от Разлог за отпадъците / Снимка: Община Разлог
Представители на централната власт, общини и неправителствени организации от Киргизстан разговаряха с кмета на община Разлог - инж. Красимир Герчев, и експерти от общинска администрация. Тема на срещата бяха комуналните и рекреационните услуги, предоставяни на местно ниво. Те обсъдиха управлението на битови отпадъци, споделиха опита си във ВиК сектора, зелените системи и публичните места за отдих на гражданите.

Делегацията от Киргизстан е на посещение в няколко района на България. Поканата към тях е на Фондацията за реформа в местното самоуправление и е в рамките на проект „Повишаване качеството на услугите в публичния сектор“, който се изпълнява от „HELVETAS Swiss Intercooperation and Development Policy Institute” и е финансиран от Швейцарската агенция за развитие на сътрудничеството.

По време на организираното работно посещение в Разлог двете страни обмениха опит в практиките при пречистването на отпадните води, зоните за рекреация, дейностите на местни инициативни групи. Гостите посетиха и новоизграденото Регионално депо за битови отпадъци край разложкото село Баня.