Деца изработиха коледни сувенири за благотворителен базар
Деца изработиха коледни сувенири за благотворителен базар / Снимка: Дарик
В навечерието на Коледно-новогодишните празници малчуганите от Сдружение „Диабет без страх“ в Разлог се превърнаха в помощници на Дядо Коледа. Сладките захарчета сътвориха прекрасни коледни сувенири, подпомагани от своите баби, майки и каки. Творчеството се оказа истинско забавление за тях. Захарните елфи моделираха, сглобяваха фигури и боядисваха, развихриха фантазията си с преждата, но крайният резултат си заслужаваше. Освен сръчковци малките захарчета доказаха, че имат и благородни сърца. Всички коледни сувенири, сътворени от тях  ще се предоставят за  благотворителния коледен базар "Дар от сърце", който се организира за  поредна година от  учениците и учителите от ОУ "Никола Пaрапунов"- Разлог.

Деца изработиха коледни сувенири за благотворителен базар
Снимка: Дарик


Средствата, събрани от благотворителния базар, ще бъдат дарени на "Българската Коледа" в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания.

Деца изработиха коледни сувенири за благотворителен базар
Снимка: Дарик


Традиционно базарът ще бъде разположен  пред Община Разлог. „Джуджетата“ от ОУ "Никола Пaрапунов" ще бъдат там на 17.12.2018 г.(понеделник) от 12:00 часа и на 18. 12. 2018 г., ( вторник) от 13: 30 до 17: 30 часа.

Детските сръчни ръчички на учениците от училището отново  са изработили за базара прекрасни сувенири, сурвачки, картички и още много други коледни предмети.