Цветан Цветанов на Рупите
Цветан Цветанов на Рупите / Снимка: Пресцентър
За десети път младежите от ГЕРБ-Благоевград и от цялата страна заявиха желанието си да останат в България, като проведоха и тази година инициативата "Да пуснем корени в България". Много е хубаво, когато една партийна инициатива се превръща в обществено събитие и има обществена полза. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на десетата юбилейна инициатива на Младежи ГЕРБ-Благоевград „Да пуснем корени в България“, която се провежда в местността Рупите.

Цветан Цветанов на Рупите
Снимка: Пресцентър


В инициативата взеха участие още кметовете на ГЕРБ в Благоевградска област, кметът на Перник Вяра Церовска, народните представители от ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева, Александър Мацурев и Георги Динев, административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, зам.-министърът на външните работи и председател на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, областният управител Бисер Михайлов, общинските ръководства на ГЕРБ в областта и младежи от цялата страна. За юбилейното издание на инициативата бяха засадени нови 40 дръвчета в парка зад храма на баба Ванга.

Цветан Цветанов на Рупите
Снимка: Пресцентър


Според Цветан Цветанов ГЕРБ като системна партия подкрепя всички ежегодни инициативи, които оставят трайна следа. "Хубаво е, че това събитие дава възможност на младите хора да създават приятелства, тук се създадоха семейства. Това е доказателство, че ще бъдем заедно в добри и трудни моменти. Не такива празници като Цветница и предстоящия Великден е време да направим равносметка, да се извиняваме, когато допускаме грешки", каза още Цветан Цветанов. Той уточни, че ПГ на ГЕРБ е осигурила финансиране и е дарена беседка, която вече е монтирана в парка, за да се чувстват хората уютно и удобно по повод Цветница и предстоящите Великденски празници. Цветан Цветанов

„Изключително съм горда, че тази инициатива тръгна от МГЕРБ-Благоевград и от Калин Каменов. На хубавия празник – Цветница, си пожелавам на това място да се събираме все повече хора, а тази инициатива да се превърне в национална кауза”, посочи областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева.

Основателят на инициативата и кмет на Враца Калин Каменов припомни как се е създала инициативата преди 10 години от група ентусиазирани младежи. "Добрината ни събра тогава и съм горд, че след 10 години, въпреки всички промени и трудности, ние оставаме заедно и продължаваме това добро дело", заяви Калин Каменов.

Цветан Цветанов на Рупите
Снимка: Пресцентър


Председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи подчерта, че инициативата "Да пуснем корени в България" е една силна заявка, че в бъдеще младите хора ще останат и ще работят в интерес на по-доброто развитие на държавата.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков отбеляза, че преди 10 години, водени от амбицията и желанието да съградят нещо хубаво, младите хора от Благоевград дават начало на инициативата, вследствие на която днес на Рупите има една здрава и голяма гора от над 1000 дръвчета.

Младежите от Благоевградска област подариха на Цветан Цветанов по случай имения му ден огромна торта със снимки от предишни негови участия в инициативата. На свой той им пожела здраве и късмет. Първи от сладкиша опитаха всички деца, които се включиха в десетото юбилейно издание.