Започнаха празниците в община Гърмен
Започнаха празниците в община Гърмен / Снимка: Община Гърмен, архив
С официално издигане на националния флаг в центъра на Гърмен, кметът Минка Капитанова откри празниците на общината, които ще продължат до края на седмицата. Празнични прояви ще има във всяко село от общината. Утре празнична програма, подготвена от самодейците на местното читалище и деца от детска градина „Детелина“ ще събере жителите и гостите на курортното село Огняново. Деца, учители и родители са приготвили и кулинарна изложба с традиционни ястия. Музикална програма ще весели и жителите на село Осиково.

В четвъртък ще празнуват живещите в селата Дъбница и Долно Дряново. Децата ще се включат в спортни състезания и различни художествени прояви на местните самодейци, изложби и други събития, а вечерта за всички е предвидена музикална програма. В петък празнична програма ще има в селата Рибново и Горно Дряново, като в Рибново ще се проведе и футболен турнир.

Парадното шествие от древния Никополис ад Нестум на всички участници в Осмия международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“ ще завърши на площада в Гърмен, където всички състави ще се представят със своя програма в петък. В събота и неделя ще има спортни състезания по шахмат и борба, музикални програми и в останалите села на общината.