Читалище „Отец Паисий” в Сандански стартира новия творчески сезон
Читалище „Отец Паисий” в Сандански стартира новия творчески сезон / netinfo
Санданското читалище "Отец Паисий” стартира новия творчески сезон. Очаква се от 1 октомври в Дома на културата да влязат близо 150 самодейци, които ще се обучават в различните школи - по народно пеене, музикални инструменти, танци, изобразително изкуство и езикови курсове, уточниха от кметството в курортния град.

Читалището продължава кампанията по набиране на нови самодейци за детските школи, курсовете по езици и творческите формации.

За малките самодейци тази учебна година културният институт предлага школи по цигулка, тамбура, пиано, народни песни, народни танци и изобразително изкуство. Към читалището ще бъдат създадени и нови езикови курсове – английски и гръцки за деца и възрастни.

Своята дейност към читалището продължават Вокална група „Звънче”, Ансамбълът за народни песни и танци „Никола Вапцаров”, група за популярни песни „Младост” и група за автентичен фолклор „Детелина”.

Официалното откриване на творческата година ще бъде на 4 октомври от 17.00 ч. с концерт на площад „България”.

Специален гост в празничната програма ще бъде фолклорен ансамбъл от Птолемаида, Република Гърция. В концерта ще вземат участие и всички самодейни състави от читалището.