Очаква се съдебна експертиза за смъртта на пребит мъж от Гоце Делчев
Очаква се съдебна експертиза за смъртта на пребит мъж от Гоце Делчев / Снимка: Дарик, архив
Очаква се съдебна експертиза за смъртта на пребит мъж от Гоце Делчев. Пострадалият от побой и по-късно починал по време на лечение в столицата неврокопчанин, беше погребан в родния си град. Забрана за напускане на страната е наложена на 27-годишния Иван Пиринлиев от Хаджидимово, който му нанесе побоя на 28 април. В момента се очаква от столичната болница "Токуда" поисканата от прокуратурата в Гоце Делчев експертиза, която да се произнесе дали, че настъпилата смърт на 68-годишния Иван Шущарков от Гоце Делчев е вследствие на нанесения му побой от Пиринлиев.

Инцидентът стана на 28 април тази година към 11:39 часа в центъра на Гоце Делчев. "В момента се изчаква експертизата от болницата, която ще определи дали и кога Иван Пиринлиев да бъде задържан за повдигане на ново обвинение и съответно предаден на Окръжната прокуратура в Благоевград. Въпрос на дни е решаването на казуса", обясниха от прокуратурата в Гоце Делчев. От полицията пък заявиха, че според закона без заповед от прокуратурата те не могат да задържат Иван Пиринлиев.

Срещу него има повдигнато обвинение за нанесена средна телесна повреда над Иван Шущарков. След настъпилата смърт на неврокопчанина обаче обвинението ще претърпи промяна в зависимост от медицинската експертиза от болница "Токуда", където лекарите се бориха 42 дни за живота на Шущарков.