Бурята наводни три магазина в центъра на Благоевград и остави без ток няколко села
Бурята наводни три магазина в центъра на Благоевград и остави без ток няколко села / netinfo
Три подземни етажа на магазини за дрехи, намиращи се на улица „Арсени Костенцев” в Благоевград, бяха наводнени след проливния дъжд, излял се вчера в цялата страна.

От много години кооперацията, в която се помещават търговските обекти, се наводнява при всеки пороен дъжд, подземните етажи се пълнят с фекалии. Тогава работещите търсят помощта на В и К специалисти, но до този момент без резултат. Проблемът ще се реши единствено в реконструкция на канализационната мрежа.

Малко преди 18.00 часа вчера курортът „Бодрост” над Благоевград и село Бистрица - махалите Бреньово, Дъбово и Брезница останаха без ток след разярилата се буря в района. Други две села в община Струмяни – Драката и Никудин, също останаха без ток.

Силният вятър е отнесъл няколко метра покривна конструкция на частни домове и пристройки, както и покрива на черквата в село Никудин.

На пътя Златарево – Петрич, на 500 метра преди село Струмешница, е паднало дърво, което по-късно е отстранено от спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към „Гражданска защита”. В следствие на проливния дъжд са паднали камъни на пътното платно на път Е-79 Кулата – София, на 1 км. преди Симитли.

Пътят не е затворен за моторно-превозни средства, съобщават от Министерството на извънредните ситуации.

Чуй в прикачения звуков файл интервю с потърпевшите продавачки.