Разлог
Разлог / Снимка: Вероника Атанасова
За пета поредна година вчера в Разлог стартира коледната инициатива Булевард на елхите. Организатор е сдружение „Международни инициативи за сътрудничество” с подкрепата Община Разлог.

30 елхи бяха украсени около водната алея в централния градски парк. Освен ученици, граждани, предприятия, институции и неправителствени организации в инициативата се включиха и младежи от Испания, Италия, Германия и Португалия, които изпълняват своята доброволческа служба към сдружението в рамките на проекти, финансирани по програма „ Еразъм +”.

С много настроение и ентусиазъм, освен с традиционните гирлянди и играчки, дръвчетата бяха накичени и със снимки, бонбони и други нетрадиционни украшения. Една от най-атрактивните елхи бе окичена със стъклени съдове с пожелания и автентични предмети. Всички участници показаха дизайнерските си умения и творческия си хъс.

Организаторите споделиха, че целта на тази инициатива е да се създаде празнична атмосфера, която да предизвика повече топлина, усмивки и положителни емоции за наближаващите коледни и новогодишни празници. От 11 до 14 декември ще се проведе благотворителна кампания под мотото „ Една играчка, хиляди усмивки” за събиране на детски играчки. В нея ще се включат всички доброволци към сдружението, а на 18 декември събраните играчки ще бъдат дарени на децата от „Център за настаняване от семеен тип за деца“ в Разлог и детското отделение на МБАЛ–Разлог .

Също така вчера тържествено бяха запалени и светлините на коледната елха в града. Тя е разположена на централния площад „ Преображение”. Празничната вечер започна с постановка на благоевградския Общински куклен театър- „ Коледари- сурвакари”. По- традиция имаше и заря.