Бойко Борисов откри първия Европейски информационен център на евродепутата Мария Неделчева
Бойко Борисов откри първия Европейски информационен център на евродепутата Мария Неделчева / netinfo

В навечерието на Нова година бе осветен първият Европейски информационен център на най-младия евродепутат от групата на ГЕРБ - Мария Неделчева. Офисът се намира в родния й град Хаджидимово. За откриването му дойдоха лично премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Събитието събра стотици гости, между които областният управител на Благоевград Валери Смиленов и заместниците му Бисер Михайлов и Георги Баханов, депутатите от ГЕРБ в региона, областният координатор на партията и общинските лидери.

На входа на офиса лентата прерязаха Бойко Борисов, Цецка Цачева и евродепутатът домакин Мария Неделчева. Тържественият водосвет беше отслужен от Неврокопския митрополит Натанаил, който пожела здраве и благоденствие.

Бойко Борисов откри първия Европейски информационен център на евродепутата Мария Неделчева
netinfo

„В този офис виждам един символ. Преди няколко месеца това място беше една развалина. Десетилетия нищо не беше пипано, стените се рушаха. Ние показахме, че заедно можем, защото тук всеки един вложи труд и време и допринесе за това, днес да се чувстваме добре на това европейско място, заяви при откриването на евроцентъра Маря Неделчева.ва.

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от откриването на Европейския информационен център: „Ако преди четири години имахме този офис и това правителство, щяхме да имаме 350 млн. евро на година за тютюнопроизводителите. Тройната коалиция обаче издейства тогава нула лева. Гръцката държава до 2012-та осигури няколко милиарда за своите тютюнопроизводители, нашето тройно правителство не си беше мръднало пръста. А солидарен Брюксел тогава на всички е давал. Ние сега се срамуваме, че е спал Кабил, че са крали от еврофондовете и се молим на Брюксел за пари. Ще се мъчим да намерим пари за тютюнопроизводителите, но те трябва да разберат, че са лъгани и заблуждавани нарочно. Заедно с Мария Неделчева, която повдигна въпроса за тютюна в Брюксел, ще вложим огромни усилия, за да съумеем нещо да направим. И ще го направим. Да си пожелаем да сме живи и здрави и Господ да ни пази!"