Феим и Нурел
Феим и Нурел / Снимка: bTV
Акция в помощ на млади незрящи родители от Благоевград тръгна в социалната мрежа. Благоевградчани се организират във Фейсбук, за да помогнат на семейството на Феим и Нурел, които са незрящи, и имат бебе на 20 дни.

Семейството е в затруднено положение. Хората призовават кой с каквото може да помогне - пари, памперси или мляко за малкия Денис. Инициатор на кампанията е Анджи Туджарова, която е близка на младите родители, но в благородната акция й помагат още нейни приятели. Призивът й за помощ на незрящите родители бързо намери отзвук не само сред жителите на Благоевград, но и в цялата страна. 

Семейството незрящи от Благоевград станаха родители на здраво момченце Денис на празника на Света Богородица. Бащата Феим е незрящ от бебе, а днес е студент по право в ЮЗУ "Неофит Рилски". Съпругата му Нурел също е незряща, но завършва с лекота висшето си образование със специалности приложна лингвистика, английски и руски език, както и магистратура по журналистика. Запознават се в родния град на Нурел - Варна. Феим пък е от Шумен, но двамата пристигат в Благоевград, за да следват заедно тук. 

Младите родители в момента живеят в студентско общежитие, но скоро ще се преместят в общинско жилище, където да осигурят по-добри условия за бебето.