Бившият полицай Бойчев атакува присъда за изнасилване
Бившият полицай Бойчев атакува присъда за изнасилване / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Васил Бойчев
46955
Васил Бойчев
адвокат Любен Панайотов
  • Васил Бойчев
  • адвокат Любен Панайотов

Благоевградските магистрати приключиха казуса с осъдения на 4 години затвор за изнасилване на съседката му Роза бивш полицай Васил Бойчев. Делото бе образувано по жалба на обвиняемия, който оспорва авторството на престъплението.

Бойчев обаче ще чака решението на окръжните магистрати в арестантската килия в Бобовдолския затвор, тъй като днес бе потвърдена за пореден път мярката за неотклонение "задържане под стража".

Пред съдебната зала Васил Бойчев проговори за пръв път пред медиите. "Не съм изнасилил Роза Манова. Актът между нас беше доброволен. Всичко по това дело е постановка от нейна страна и от адвоката й. Не знам какво искат, пари ли? Няма престъпление, просто искаха да ме уволнят от системата на полицията", каза в интервю за Дарик Васил Бойчев.

"Явна несправедливост има по отношение на Бойчев в този съд. Той лежи вече година и половина с мярка за неотклонение, а в другите съдебни райони за много по-тежки престъпления пускат извършителите под парична гаранция. Законът не се прилага адекватно в Благоевград, по това дело няма събрани и анализирани безспорни факти и обстоятелства срещу Бойчев", заяви столичният адвокат Любен Панайотов.

Васил Бойчев е извършил тежкото престъпление със сила и цинизъм на 24 септември миналата година. Заплашил жертвата си, че ще я нареже на парчета и ще я хвърли в реката на рибите, ако разкаже за случилото се в полицията. Срещу бившия униформен са свидетелствали още две други жени, сочи в обвинителния акт прокурор Ковачки.

Според показанията на малтретираната Роза, Бойчев я закарал в района на парк "Бачиново" край Благоевград. Там той осъществил грубо сексуално насилие, при което получила и наранявания на пръстите на крака, в опит да избяга от колата му.