Банско увеличава зелените си площи
Банско увеличава зелените си площи / Снимка: Община Банско

С над 1000 кв. м са се увеличили зелените площи в Банско през топлите месеци на тази година. Те са оформени с летни цветни видове съгласно годишната програма за озеленяване на община Банско. Цветните фигури са разположени в централна градска част, улица „Глазне", улица „Гоце Делчев", кътовете за почивка, градинките и парковете, са засадени с бегония, циганче, тагетис, сенецио, калдаръмче и други. За подобряване на естетическия им вид те са подчертани допълнително с бели речни камъчета, които служителите в отдел „Озеленяване" към община Банско сами набавят.

По протежение на улиците в града са поставени допълнително 70 броя нови висящи саксии, а пешеходните зони са оградени с красиви дървени кашпи с цветя.

„Стремим се Банско да става все по-зелен град. Затова се отделят средства за озеленяване и изграждане на поливни системи. Всяка година засаждаме дървета, а тази година по наша покана организирахме и Младежки симпозиум по дърворезба. Резултатът от него са дървени арт композиции, които украсиха допълнително зелените площи в центъра на града. С помощта и безвъзмездния труд на момчетата от Заведенията за социални услуги бяха освежени пейките на площадните пространства.

Използвам възможността отново да им благодаря за отзивчивостта. За подобряване вида на града продължаваме с премахването на незаконните висящи кабели, обновяваме две от централните си пешеходни улици - „Гоце Делчев" и „Пирин", които придобиват съвсем нов облик", заяви кметът на курорта Георги Икономов и допълни, че се подготвят проекти за рехабилитация на Градския парк, както и за изграждане на нова паркова зона по протежение на река „Глазне" в града.