Основно македонци, гърци и наши туристи ще посетят курорта Банско за Великденските празници. По думите на Янка Рахова, която е собственик на хотел в курортното градче, тази година има по-слаб интерес за Великден от страна на туристи и съответно по-малък процент заетост на легловата база. Тя допълни, че в миналите години главно туристопотокът е бил от гърци, които са идвали на големи групи, но най- вероятно заради кризата резервациите от гърци чувствително са намалели.
Според други хотелиери слабият интерес към Банско се дължи на факта, че дестинация Гърция е много по-привлекателна, заради слънчевото и топло време, и признаха, че привличането на туристи за Великден в курорта е трудна задача за тях. Поради това се пускат много оферти в сайтове за групово пазаруване.
Много от тези, които са избрали курорта са любителите на белите спортове, за да карат ски преди закриването на сезона.
Цените на нощувките за най-големия християнски празник в града под Тодорка са паднали с 15- 20% в сравнение с тези през активния зимен сезон, при пакетите пък отстъпката стига и до 30%. Така в малките семейни хотели нощувка и закуска е на цена 20 лева на човек. В четиризвездните хотели пък цената варира от 40 до 60 лева, в зависимост от предлаганите екстри на гостите.
Иначе хотелиерите и ресторантьорите предлагат богато празнично меню, което включва агнешка супа , печено агнешко, козунак,салати и много местни гозби. Част от хотелиерите предлагат на гостите да участват в боядисване на яйцата и месенето на козунака.
Според други хотелиери слабият интерес към Банско се дължи на факта, че дестинация Гърция е много по-привлекателна, заради слънчевото и топло време, и признаха, че привличането на туристи за Великден в курорта е трудна задача за тях. Поради това се пускат много оферти в сайтове за групово пазаруване.
Много от тези, които са избрали курорта са любителите на белите спортове, за да карат ски преди закриването на сезона.
Цените на нощувките за най-големия християнски празник в града под Тодорка са паднали с 15- 20% в сравнение с тези през активния зимен сезон, при пакетите пък отстъпката стига и до 30%. Така в малките семейни хотели нощувка и закуска е на цена 20 лева на човек. В четиризвездните хотели пък цената варира от 40 до 60 лева, в зависимост от предлаганите екстри на гостите.
Иначе хотелиерите и ресторантьорите предлагат богато празнично меню, което включва агнешка супа , печено агнешко, козунак,салати и много местни гозби. Част от хотелиерите предлагат на гостите да участват в боядисване на яйцата и месенето на козунака.