съд
съд / Снимка: Главна прокуратура
Районна прокуратура – Благоевград задържа мъж за изнасилване и блудствени действия.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, за срок до 72 часа е задържан П. Я. по обвинение за извършени от него тежки престъпления против личността – съвкупление чрез употреба на сила и блудство.

Досъдебното производство по случая е започнало с оглед на местопроизшествието, където задържаният извършил престъпните деяния – в жилище на първи етаж на ул. „Доктор Христо Татарчев“ в гр. Благоевград.

На неустановена към настоящия момент дата, в периода от 14.09.2018 г. до 17.09.2018 г., той се съвкупил с лице от женски пол, като употребил за това сила. Обвиняемият П.Я. нанесъл удари с юмруци и ритници по тялото на пострадалата, скъсал панталоните и потника й и запушил устата й с ръка. С цел да възбуди полово желание без съвкупление той извършил и блудствени действия спрямо нея.

Около 7 часа сутрин във вторник П. Я. отново извършил същите престъпни деяния спрямо пострадалата. Предстои Районна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за мярка за неотклонение спрямо обвиняемия П. Я.