Спецакция на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР в полицията в Благоевград.

„Районната прокуратура в Благоевград извършва процесуално-следствени действия, подпомогната от Вътрешна сигурност на МВР. Разследването е срещу служител на Областна дирекция на МВР в Благоевград“, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Задържана е жена - разследващ полицай, по подозрения в нерегламентирано изнасяне на информация, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг, на който беше представен годишен отчет на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Спецакция в полицията в Благоевград
БГНЕС

Спецакция в полицията в Благоевград
БГНЕС

Спецакция в полицията в Благоевград
БГНЕС

„Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция „Вътрешна сигурност“. Касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице“, уточни той.
 
„В момента се извършват процесуално-следствени действия. Прокуратурата и дирекция „Вътрешна сигурност“ ще излязат с конкретни факти“, обясни Маринов, като уточни, че разследването се води от 3–4 месеца. По думите му, в момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия.

Спецакция в полицията в Благоевград
БГНЕС

Спецакция в полицията в Благоевград
БГНЕС

Попитан дали полицайката има връзка с директора на „Охранителна полиция“, главният секретар на МВР Ивайло Иванов отговори, че тя му е дъщеря.

Междувременно стана ясно, че жилището му е било обискирано.
 

„Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност“, заяви Иванов.