9 нарушения в търговски обекти на територията на Благоевградска област
9 нарушения в търговски обекти на територията на Благоевградска област / netinfo
9 нормативни нарушения, регламентиращи продажбата на акцизни стоки, са констатирали в търговски обекти служителите на Сектор “Икономическа полиция”, “Охранителна полиция”, представители от отдел “Акцизи” на митница Благоевград и Кулата, ТД на НАП и КЗП.

На 23 май са проверени са общо 60 търговски обекта на територията на Благоевградска област за времето от 09.30 до 16.30 часа, съобщават от полцията в Благоевград.

Проверени са обекти в търговската мрежа, пазари и складове за търговия на едро извършващи продажби на акцизни стоки - тютюневи изделия и високоалкохолни напитки.

В склад за продажба на едро и дребно в Петрич служителите са открили 4 бутилки уиски, облепени с бандероли, разминаващи се показатели от действителните етикети. Бутилките са иззети от служителите на митница-Кулата с протокол.

Друга проверка в магазин отново в южния град е констатирано разминаване между касовата наличност и отразеното върху временния отчет на фискалното устройство. За констатираното нарушение е съставен Протокол от ТД”НАП”-Благоевград.

В пиано-бар в Сандански е установено, че няма удостоверение за категоризация. За констатираното нарушение е изготвен протокол. Отново в Сандански, в кафе-аператив, е констатирано друго нарушение - за липса на цени на изложените кутии цигари. Изготвен е протокол.

Друг такъв е съставен в павилион в Сандански заради непредставена квитанция за платена такса в община Сандански за продажба на тютюневи изделия.

180 бутилки със съмнение за неистински бандерол са иззели служители на митницата от супермаркет в жк «Еленово» в Благоевград.

В друг супермаркет в благоевгрдаския квартал жк „ Ален мак” са иззети 45 бутилки от различни марки заради съмнение за фалшив бандерол.

В склад за търговия на едро в квартал „Грамада”- Благоевград са установени 272 високоалкохолни напитки с фалшив бандерол, в различни разфасовки.

Отново в склад за търговия на едро върху 137 бутилки спиртни напитки, с помощта на прозрачен капишон е прикрепен /без да е залепен/, изискващият се по закона акцизен бандерол, както и наличието на 11 бутилки без бандерол.

За констатираните нарушения са съставени протоколи от представителя на митница Благоевград и въпросните количества спиртни напитки са иззети.