7 години затвор за насилник от Гоце Делчев
7 години затвор за насилник от Гоце Делчев / Снимка: Дарик, архив
Районен съд-Гоце Делчев осъди на 7 години затвор мъж, осъществил блудствени действия с малолетна девойка.
 
Магистратите в Гоце Делчев постановиха най-строгата присъда за това престъпление на О. Ч. заради тежкото му криминално минало. Осъденият има куп ефективни присъди за най-различни престъпления, сред които и десет години затвор за убийство, които той е излежал в периода от 2005 до 20013 година.

Поредното престъпление рецидивистът извършил на 26 февруари 2015 година в дома си в Гоце Делчев. Там той подмамил 14-годишната М. К., след което осъществил блудствени действия след употреба на сила срещу беззащитното момиче. 

През 2014 година двамата се запознали във фейсбук и комуникирали онлайн. Една вечер през лятото на 2014 година пострадалата К. била в градския парк. Около 20.00 часа там отишъл и подсъдимият Ч., който я заплашил с нож и я подгонил, но тя успяла да избяга. След това, за дълъг период от време, двамата нямали кореспонденции в социалната мрежа.

Около 14.30 часа на 26.02.2015 година подсъдимият Ч. се обадил на М. К. по мобилния телефон и й се извинил за случая в парка, казал й, че иска да се срещнат, за да й се извини лично очи в очи. Девойката се съгласила да се видят пред дома на мъжа.

Когато К. стигнала къщата му, подсъдимият я хванал с едната ръка за косата й, а с другата ръка затиснал устата й. Така я завлякал до стая на втория етаж, където осъществил блудствени действия. След като удовлетворил нагона си, той я изгонил.

Магистратите бяха категорични, че престъпното деяние е извършено от подсъдимия Ч. при форма на вина - пряк умисъл. Той е съзнавал, че пострадалата не е навършила 14 годишна възраст и не е съгласна да участва в осъществяването на блудственото действие. 

Районният съд наложи най-строгата присъда заради криминалното минало на насилника - той е осъждан многократно, в това число и за тежки умишлени престъпления, между които и престъпление по чл.116, извършено от него като непълнолетен, за което му е наложено ефективно наказание лишаване от свобода, изтърпяно от него за времето от 22.04.2005 г. до 7.06.2013 г., т.е. той е изтърпял присъдата за това изключително тежко умишлено престъпление по-малко от две години преди да насилили непълнолетната девойка.

Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд-Благоевград.